10 מקורות המזון הטובים ביותר לקבלת ויטמין K
ויטמין K הוא חומר מזין והכרחי לגוף, שעוזר לבנות ולתחזק עצמות בריאות. תהילתו הרבה מגיעה בעיקר בעקבות תפקידו המוצלח בסיוע במניעת קרישת דם, כה מוצלח עד שלמעשה קיבל את שמו מהמילה Koagulation - קרישת דם בגרמנית. ויטמין K מסייע בקרישת הדם על ידי מתן אפשרות לגוף שלנו לייצר את החלבונים המעורבים בתהליך קרישת הדם. קרישת הדם היא זאת שמונעת מהגוף שלנו לדמם יתר על המידה. בטבע, אלו הם הירקות הירוקים שמכילים את הכמות הגבוהה ביותר של ויטמין K, אבל יש הרבה מקורות טובים אחרים להשגתו, על ידי נטילת מולטי ויטמין מתאים למשל, או תוספי תזונה. בממוצע, נשים מבוגרות זקוקות ל- 90 מיקרוגרם (mcg) של ויטמין K ליום, וגברים מבוגרים צריכים כמות של 120 מיקרוגרם (120 mcg) ליום, אך כמובן שהכמות משתנה בין אדם לאדם ותלויה בגורמים נוספים כמו שימוש בתרופות מסוימות, רגישויות וסוג דם.
הנה עשרת המזונות הטובים ביותר לקבלת ויטמין K:
קייל
המלך של ויטמין ה- K, הידוע גם כאחד מה"סופר פוד" - מזונות העל, ובצדק. הקייל עשיר, בנוסף לוויטמין K, גם בסידן, אשלגן, חומצה פולית ועוד מינרלים ו-וויטמינים חשובים.
תרד
התרד מלא בכל טוב מבחינת ערכים תזונתיים, כולל ויטמינים A, B ו- E, בתוספת מגנזיום, חומצה פולית וברזל. חצי כוס תרד מבושל מכילה בערך פי שלושה ויטמין K ממה שכוס תרד נא מכילה, אבל בכל זאת, מנה אחת של תרד נא היא עדיין הרבה ליום אחד.
כרוב ניצנים
ילדים אולי לא כל כך יתחברו לטעם (ולריח) של מנת כרוב הניצנים, אבל היום ניתן למצוא אינספור מתכונים שיכולים לרכך מעט את הטעם הייחודי ולגרום לכולם לאכול מהמזון העשיר בוויטמין K. כדאי לנסות ולהתחיל להכניס אותו לתפריט היומי.
ברוקולי
יש כל מיני דרכים להכין ברוקולי. לא משנה מה המתכון שלכם, נסו לבשל אותו עם שמן קנולה או שמן זית, לא רק כדי להוסיף טעם, אלא גם כדי להגביר את כמותו של ויטמין ה- K. כף ברוקולי מכילה בערך 10 מיקרוגרם ויטמין K.
אספרגוס
ארבעה גבעולי אספרגוס מכילים בערך 40 מיקגרוגרם ויטמין K. הוסיפו לזה קצת שמן זית והנה אתם כבר במחצית מהצריכה היומית שלו. עם זאת, יש לזכור כי אכילת הרבה מזונות עשירים בוויטמין K ביום אחד, לא תעשה טוב לטווח הרחוק ולאורך זמן, מכיוון שהגוף אינו סופג הרבה מהוויטמין דרך אכילתו והוא מתנדף די מהר.כדאי לחשוב על תפריט מאוזן, הכולל גם נטילת מולטי ויטמין שמכיל כמות מספקת של ויטמין K שאינה מתנדפת במהירת.
חסה
אחד המקורות הפופולריים ביותר לקבלת ויטמין K. חסה זמינה בכל סופר, מכולת, חנות, מסעדה ובר ובמגוון סוגים ומינים: אייסברג, אמריקאית, רומאית ועוד.
כרוב
אדום או ירוק, מבושל, טרי או כבוש - איך שלא תצטרכו אותו תקבלו את מנת הוויטמין שלכם. במנת כרוב יש בערך 56 מיקרוגרם של ויטמין K.
עלי לפת
משמשים כתוספות פופולריות במדינות רבות בעולם. עלי לפת עשירים גם בסידן שמסייע לחזק את העצמות, וגם בוחטמין C. בכוס עלי לפת תוכלו לקבל 33 מיקגרוגרם ויטמין K.
פטרוזיליה
אחד המאכלים הישראליים ביותר מכיל כמות נהדרת של ויטמין K ויכול להשתלב בכל ארוחה.
אדממה
פולי הסויה הפופולריים במטבח היפני צברו קהל מאמינים גם בישראל, ולא בכדי. הם בריאים, עשירים בוויטמינים, דיאטטיים ומעולים בתור נשנוש.
שורה תחתונה
על מנת ליהנות מיתרונותיו החשובים של ויטמין ה- K, יש לחשוב על דיאטה מאוזנת, לא לגרוע מהגוף את הכמות הנכונה אך גם לא להעמיס עליו יותר מדי. מקור פופולרי נוסף לצריכה נכונה שלו הוא תוסף של מולטי ויטמין, או טבלית ויטמין K, אך יש לזכור להתייעץ תמיד עם רופא או הדיאטן לפני שמכניסים אותם לדיאטה היומית. בקרו באתר של Puritan's Pride לקטלוג המלא ולבחירה בין מוצרים נוספים כגון: גרסיניה קמבוג'יה, Q10, ו- אומגה 3