סוכרת היא מחלה כרונית המתאפיינת ברמות גבוהות של גלוקוז (סוכר) בדם. כאשר האוכל מתעכל ונכנס למחזור הדם שלנו, הורמון אינסולין מעביר את הגלוקוז מהדם לתוך התאים, שם הגלוקוז מתפרק ומשמש כמקור אנרגיה. במחלת הסוכרת הגוף לא מסוגל לפרק את הגלוקוז וליצור ממנו אנרגיה. הסיבה לכך היא שאין מספיק אינסולין או שהאינסולין אינו מתפקד כראוי. המצב זה הגלוקוז נשאר בדם ואינו מגיע לתאים. עם הזמן, יותר מדי גלוקוז בדם יכול לגרום לבעיות רציניות בעיניים, כליות, עצבים, לב, גפיים ועוד.
ישנם שני סוגים עיקריים של סוכרת: סוכרת סוג 1 – כאשר מערכת החיסון של הגוף הורסת של התאים המייצרים אינסולין. סוכרת סוג 2 – כאשר הגוף לא מייצר אינסולין או לא משתמש בו כראוי. זהו הסוג השכיח יותר של סוכרת. במהלך ההיריון, ישנן נשים אצלן רמות הסוכר כה גבוהות שהגוף לא מסוגל לייצר מספיק אינסולין שיספוג את כל הסוכר מהדם. מצב זה ידוע כסוכרת היריון.
יש אנשים עם רמות סוכר גבוהות מהרגיל בדם, אך נמוכות מהמדדים המוגדרים כסוכרת. מצב זה מכונה והוא מעלה את הסיכון לפתח סוכרת סוג 2.
חולי סוכרת רבים מנהלים את מחלתם באמצעות צריכת תפריט מאוזן ובריא, פעילות גופנית וביצוע בדיקת ערכי סוכר בדם. לפני נטילת תוספי מזון או צמחי מרפא יש לשוחח עם הרופא על כך על מנת לוודא שלא יתפתחו תגובות בין-תרופתיות.