נבחרת מנצחת: קבוצת ויטמין B מסייעת בהגנה על מערכות הגוף השונות
השם ''ויטמין B'' נולד מתוך ההשגה שמדובר בויטמין יחיד, אך למעשה מדובר באסופה של 8 ויטמינים מסיסים במים שחלקם מצויים באותם מזונות, אך הם שונים זה מזה במהותם. לכן כיום מקובל לקרוא לקבוצה ''ויטמין B קומפלקס'' או להתייחס לכל ויטמין בשמו. ניתן לצרוך את קבוצת הויטמינים בשלל מקורות מזון מן החי והצומח וכן באמצעות נטילת תוספי תזונה איכותיים. מי הם מרכיבי קבוצת ויטמין B, מהם התפקידים שהם ממלאים בגוף האדם, היכן ניתן לצרוך אותם ומהן התופעות הנובעות כתוצאה ממחסור? אנחנו בפיוריטן נספק את התשובות.
כל אחד והתפקיד שלו
קבוצת ויטמין B קומפלקס כוללת 8 ויטמינים אשר אחראים על חילוף החומרים של התאים, ייצור האנרגיה בגוף ושמירה על תפקוד מוחי תקין. לכל ויטמין תפקיד פיזיולוגי משלו והשפעה על תהליכים אחרים בגוף: ויטמין B1 (תיאמין) אחראי על פעילות מערכת העצבים, מערכת העיכול ועל פירוק החלבונים והפחמימות והמרתם לאנרגיה. ויטמין B2 (ריבופלאבין) לעומתו, חיוני לבריאות העור, השיער והציפורניים, לתפקוד תקין של העיניים, לגדילה ולמניעת אנמיה. הבא בתור הוא B3 (ניאצין/ חומצה ניקוטינית) אשר מופק על ידי חיידקי המעי והוא מסייע בחיזוק הזיכרון, בפירוק סוכרים וחלבונים, מונע לחץ דם, נדודי שינה וכאבי ראש.
עם זאת, ויטמין B5 (חומצה פנטותנית) הוא אחראי על מערכת החיסונית, כדוריות הדם האדומות וההורמונים הנשיים. ויטמין B6 (פירידוקסין) מסייע בבניית שרירים ותפקוד מערכת העצבים ומשפיע על הריכוז ועל מצב הרוח. ויטמין B7 (ביוטין) מפחית מתח נפשי ושומר על כדוריות הדם האדומות ועל עור הפנים. ויטמין B9 (חומצה פולית) חיונית לזיכרון, לפעילות תקינה של מערכת העצבים ולמניעת חוסר דם. הרכיב האחרון במשפחת הויטמינים הוא B12, שנחוץ ליצירת כדוריות דם אדומות, לגדילה ולשמירה על מערכת העצבים.
מקורות לצריכת ויטמין B
ישנם שורה של מזונות עשירים בויטמין B לסוגיו, ולעיתים רבות ניתן למצוא בהם גם כמה מחברי הקבוצה לדוגמה: ביצים - אותן מומלץ לאכול בשלמותן (את החלמון והחלבון יחד כי שניהם רוויים ב-B7) ומבושלות כדי לספוג את הערכים התזונתיים במלואם, עוף, אגוזים, חיטה, דגנים, קטניות, שעועית, מאכלי ים - צדפות, סלמון שעשירים ב-B12, חלב, בשר בקר - מכיל שישה מתוך 8 הויטמינים של קבוצה זו, איברים פנימיים כמו טחול או כבד, עלים ירוקים שיש בהם ריכוז גבוה של B9, כרובית, בננות, פטריות ועוד.
אלטרנטיבה יעילה במיוחד לצריכת הכמות היומית המומלצת של ויטמינים מקבוצת B קומפלקס, היא באמצעות תוספי תזונה, בייחוד כאשר מורידים מזונות מסוימים מהתפריט עקב רגישות, העדפה אישית או אורח חיים, ואז יכול להיווצר מחסור. תוכלו להשלים את החסר בקלות עם כדורי ויטמין B12, כמוסות ניאצין ויטמין B3 או קומפלקס ויטמין B בתוספת כולין, שיסייעו למבחר מערכות גופכם לתפקד כשורה.
מחסור בויטמין B
כל שמונת חבריה של משפחת הויטמינים מושפעים זה מזה, קשורים בקשר הדוק, ומרביתם פועלים באותם מוקדים בגוף: מערכת העצבים, מערכת הדם ומערכת העיכול. לפיכך, היעדרו של רכיב אחד משליך ישירות על שאר חברי הקבוצה. הדבר מתבטא, בין היתר, בהופעתם של תסמינים אשר עשויים להצביע על מחסור בכמה מחברי משפחת ויטמין B קומפלקס, לדוגמה: חולשה בשרירים, דיכאון, אובדן תיאבון, סימני אנמיה.
עם זאת ישנם תסמיני מחסור שהם ייחודיים לכל אחד מחברי הקבוצה. כך למשל, מחסור ב-B6 יכול להוביל לחרדה, מחסור ב-B9 יכול להתבטא בכאבי בטן, וסדקים בשפתיים ונפיחות בלשון מעידים על מחסור ב-B2. מאחר והויטמינים מושפעים זה מזה, ניתן לטפל בחוסר בצורה מקיפה: באמצעות מולטי ויטמין לגבר, מולטי ויטמין לנשים או קומפלקס B בתוספת ויטמין C.
אצלנו בפיוריטן תמצאו מבחר תוספי ויטמין קומפלקס B, בכדורים, טיפות או טבליות מציצה במחירים האטרקטיביים ביותר בארץ, שיגיעו אליכם במשלוח מהיר במיוחד. עם זאת, מומלץ להתייעץ עם מומחה לפני שמחליטים ליטול תוספי תזונה כי ישנם משתנים כמו גיל, מין ואורח חיים שעשויים להשפיע על אופן צריכתם ועל המינון הנכון.
במידה ויש לכם שאלות אתם מוזמנים ליצור קשר עם שירות הלקוחות של פיוריטנ'ס פרייד.