פוספטידיל סרין במזון: סויה מול מזון מהחי
פוספטידיל סרין הוא משהו שהגוף שלנו מייצר באופן טבעי, שאחראי על שיפור התפקודים הקוגניטיביים שלנו. לעתים קרובות הוא עוזר לאנשים לשפר את הזיכרון שלהם, להגדיל את המיקוד שלהם, לאזן את מצב הרוח שלהם, וכן לחדד את דעתם. רבים מן המחקרים שנעשו בנושא התמקדו בהשפעותיו על מחלות שמעכבות את תפקודי המוח הנורמליים, כגון אלצהיימר ודמנציה. במחקרים אלו נמצא כי פוספטידיל סרין יכול להפוך חלק מן ההיבטים השליליים של מחלות אלה ולשפר את הזיכרון של חלק מהחולים. צריכתו אם כך, יכולה לעזור לשפר את בריאות המוח ויכולה להאט, או למנוע, את ההשפעות השליליות של ההזדקנות על המוח. ניתן למצוא כמויות מספקות של פוספטידיל סרין במזון, או לצרוך אותו על ידי תוספי תזונה.עבור אנשים בריאים, הוא יכול להיות תוסף מזון יומיומי נהדר.
מהם מקורות של פוספטידיל סרין במזון
ישנם מספר מקורות להשגת פוספטידיל סרין במזון, כשהעיקריים ביניהם הם בשר ודגים. מעט מאוד פוספטידיל סרין נמצא בירקות, למעט שעועית לבנה וסויה. כמה מן המאכלים הטובים ביותר לאכילה כשאתם מחפשים להגדיל את רמות הפוספטידיל סרין בגוף הם סויה, מוח פרה, מקרל אטלנטי, לבבות עוף והרינג אטלנטי. במוח פרה יש את הריכוז הגבוה ביותר, כשלמעשה, תוספי המזון הראשונים נעשו מתמציות המוח של הפרה. עם זאת, בשל עליית החששות ממחלת הפרה המשוגעת בסוף שנות ה -90, נאלצו להפסיק להשתמש בתמציות אלו והתחילו לייצר את התוספים ממרכיבים אחרים. אם אתם לא מפחדים, או רגישים לסוג המעדן, אתם עדיין יכולים לקנות מוח של פרה ולאכול אותו בשלמותו. איברים פנימיים גם הם מקור נהדר עבור פוספטידיל סרין במזון, ובניגוד למוח פרה, כאן אין סכנת מחלה.