פוספטידיל סרין ודרכים נוספות לשמור על המוח

המוח מורכב מבערך מאה מיליארד נוירונים, תאים שמקבלים ושולחים אותות אל המוח ומערכת העצבים. זה מפחיד לחשוב שהקילו וחצי הזה בתוך הראש שלנו, מחזיק את כל התאים האלה, בתוספת של כיסי זיכרון, רגשות, מחשבות ורעיונות. ובעוד אנו חוקרים דרכים לשפר את הבריאות הגופנית שלנו, את הבריאות הנפשית שלנו ואת מערכת העיכול שלנו, מה אנחנו עושים כדי לטפל במוח שלנו? טיפול במוח הוא גם טיפול בבריאות הגופנית, הנפשית והרגשית שלנו, והנה כמה דרכים פשוטות לעשות זאת, בין אם דרך טיפול במתחים, הוספת פוספטידיל סרין ותוספי מזון אחרים לתפריט היומי והקפדה על תזונה בריאה , גירוי אינטלקטואלי למוח ועוד:

ניהול מתחים

מדיטציה - נותנת בוסט חזק למוח. התחילו עם 5-10 דקות של "אימון נפש" ובנו את האימון לאט לאט ועד 30-120 דקות בכל יום, עד שתשתלטו על העניין. היו סבלניים עם עצמכם, כי הקצב עלול להיות איטי. 
שינה - 7-8 שעות שינה בלילה הן חיוניות לגירוי קשרים חדשים ולצמיחת תאים חדשים במוח. זהו וטפלו בכל המכשולים שמפריעים לכם לישון, כולל בנפש הפעילה מדי שלכם, במתח פיזי, או בדום נשימה בשינה לא מאובחן. 
לחץ - נסו להימנע ממנו ככל הניתן - לחץ הוא ממש רעל למוח. המוח רגיש במיוחד ללחץ הנובע ממתח כרוני ולכן נסו להימנע ממצבים שמלחיצים אתכם, מסיטואציות לא נעימות ומאנשים שאינכם מחבבים. למדו לנהל את הרגשות הכואבים שלכם וקבלו את השינויים בעצמכם ובהשקפות העולם שלכם. במקרים של לחץ כרוני קשה, ניתן להיעזר בתוסף מזון של פוספטידיל סרין, שיכול להשפיע לטובה על רמות הלחץ.

דיאטה

אכלו אוכל צבעוני - כתום, אדום, כחול, סגול וירוק. (מהטבע כמובן, אל תאכלו צבעי מאכל). מאכלים אלו מלאים בחומצות ונוגדי חמצון. החומרים המזינים הם מזון חשוב למוח ונוגדי החמצון הם קריטיים להגנה על התאים שלכם. כשאתם שורפים אנרגיה אתם מייצרים רדיקלים חופשיים ואתם צריכים שנוגדי חמצון יזללו אותם לפני שהם יפגעו בתאים.
אכלו פחמימות מורכבות - הרכיבו את התפריט היומי מ- 80% של פירות וירקות. וככל שהם מכילים יותר סיבים, כך יותר טוב. העמידו פנים שהבריאות שלכם תלויה בכך שתאכלו ירוקת מצליבים (כרובית, כרוב, ברוקולי, צנון, צנונית). בעצם, אין מה להעמיד פנים- זה די נכון. 
הימנעו משומן טראנס - הוא מקשיח את קרום התא והופך את המוח שלכם לאיטי. 
העשירו את התפריט עם תוספי מזון - תוספים כמו פוספטידיל סרין, קיו 10 (Q10), אומגה 3, ויטמין D וכו' - כולם יכולים לעזור לכם להשלים חוסרים. קיו 10 למשל, מגן על תאי המוח מפני נזק חמצוני ויכול להשפיע על סימפטומים הקשורים למחלות נוירולוגיות. פוספטידיל סרין הוא חיוני במאבק נגד הלחץ שמשפיע על המוח. אומגה 3 חיונית לתפקוד והתפתחות נורמלית של המוח. רמות נמוכות של אומגה -3 עשויות להאיץ את הזדקנות המוח ולגרום לליקויים בתפקוד המוח. כמובן שלפני שאתם מתלבטים בין תוספי המזון השונים, או בכלל מחליטים אם כדאי לכם לקחת אותם, חובה להיבדק על רופא או להתייעץ עם דיאטן מומחה ולהתאים את התוסף אליכם.

גירויים למוח

ללמוד, ללמוד, ללמוד - לעולם אל תפסיקו. למדו מגוון של דברים חדשים שאינם קשורים למה שאתם עושים בדרך כלל. מגוון הוא המפתח .. פגשו אנשים חדשים, למדו מיומנות או שפה חדשה, למדו לרקוד, לנגן, לצלם, לצייר, לסרוג או כל דבר אחר שעולה על דעתכם. 
צאו מאזור הנוחות שלכם - זהו דבר עצום עבור המוח שלכם. עשו משהו שמותח אתכם ואפילו גורם לכם למעט אי נוחות. שנו את השגרה שלכם. צאו לטייל לבד, שמעו מוזיקה אחרת, נסו לדבר עם זרים ברחוב, התנדבו באחת העמותות וכו'. 
תרגלו - ממשו את היכולות הנפשיות שלכם כדי לשמור אותן חזקות. שחקו בסודוקו, ענו על שאלות טריוויה, נסו לצייר בצורה אסוציאטיבית, למדו לנגן בפסנתר, מלאו תשבצים. 
הימנעו משעמום - שעמום הוא האויב של מוח פעיל וגדל. הדרך הטובה ביותר להימנע משעמום היא לפתח גישה של סקרנות ולעבוד על תשומת הלב שלכם.
© 2020 כל הזכויות שמורות לאלון דב בע"מ, נציג פיוריטן פרייד'ס ישראל