יוביקווינול תופעות לוואי - יש או אין?

נתחיל מהעובדה שכל מה שנכנס לגוף שלכם גורם לאפקט מסוים - מהקפאין שבקפה של הבוקר, דרך הסוכר בסנדביץ' של הצהריים וביין של הערב, ועד האספירין שלקחתם כדי לסלק כאב ראש מטריד. חלק מההשפעות הללו הן קלות בעוד שאחרות הן מרחיקות לכת ויכולות להשפיע בצורה דרמטית גל הגוף והנפש. לכן, תמיד כדאי לדעת מראש מה הדברים שאנחנו מעכלים יכולים לשנות בגוף שלנו. גם כשמדברים על ויטמינים ותוספי מזון, כדוגמת תוסף יוביקווינול, ושוקלים התחלת טיפול בעזרתו, חשוב לבצע בדיקה מקיפה ומעמיקה קודם, להתייעץ עם רופא או בעל מקצוע ולהבין מה המשמעות של נטילת תוסף זה, לאיזו מטרה אתם זקוקים לו, האם הוא באמת מתאים לצורכי גופכם. כמו כן, כדאי לחקור מבעוד מועד: יוביקווינול תופעות לוואי - יש או אין? ובמידה ויש - למה עליכם לצפות ומתי כדאי להפסיק את הטיפול?  יוביקווינול הוא תוסף בריאות פופולרי ביותר בזכות ההשפעות החיוביות שלו ורמת הסיכון הנמוכה שלו, אך אין זה אומר כי הוא מתאים לכולם.

מה זה בעצם יוביקווינול?

מדובר בצורה הפעילה של נוגד החמצון החזק קו-אנזים Q10, שנמצא באופן טבעי בגוף. כשאנחנו צעירים, הגוף מצליח לסנתז כראוי את היוביקון (הקו אנזים Q10) שמייצר הגוף ליוביקווינול, על מנת להתמודד עם רדיקלים חופשיים וליצור מספיק אנרגיה. היכולות הזו מדרדרת ככל שאנחנו מתבגרים, בדרך כלל סביב גיל 30, עד לנקודה בה הגוף אינו יכול לייצר מספיק יוביקווינול. בשלב הזה, הרדיקלים החופשיים חופשיים לגרום נזק לתאים. רמות נמוכות אלה של יוביקווינול עלולות להוביל לאובדן אנרגיה ולסימני הזדקנות מואצים. מכאן שיוביקווינול הוא וסף שימושי במיוחד עובר אלו שעברו כבר את גיל 30 ולכל מי שעוסק בעבודה פיזית בה מוציאים כמות גדולה של אנרגיה, אבל לא רק להם.

כאמור לעיל, השימושים העיקריים של יוביקוינול כוללים השפעות אנטי אייג'ינג ורמות אנרגיה גבוהות. צריכת יוביקוינול קשורה גם לבריאות הלב וכלי הדם, אז היא יכולה להועיל גם לבעלי היסטוריה משפחתית של בעיות לב, ובחלק מהמקרים גם נמצא קשר בין נטילת יוביקווינול לטיפול בבעיות עייפות, בעיות לחץ דם, ויסות רמות הסוכר בגוף ועוד, אך כמובן שכל מקרה לגופו ויש לבדוק את הנושא, לפני התחלת השימוש בתוסף, עם רופא מומחה בתחום.  

אז האם יש לתוסף יוביקווינול תופעות לוואי שליליות?
למרבה השמחה, יש לתוסף יוביקווינול תופעות לוואי חיוביות רבות, ובתחומי בריאות שונים, ובנוסף, הוא ידוע כתוסף מזון עם סיכון נמוך מאד ואין לו תופעות לוואי שליליות מוכחות קלינית, כאשר נעשה בו שימוש נכון. עם זאת, יכולות להתרחש תופעות לוואי קלות כמו אינסומניה, פריחה, כאבי ראש, עייפות, סחרחורת ורגישות לאור. כמו כן, בעת ההתייעצות עם הרופא יש לדבר על אינטראקציות אפשריות בין התוסף לתרופות מסוימות שאתם נוהגים לקחת (כמו למשל תרופות להורדת רמת הכולסטרול או רמות הסוכר בדם).

לחצו כאן למידע נוסף על יוביקווינול מחיר ומינון.

© 2020 כל הזכויות שמורות לאלון דב בע"מ, נציג פיוריטן פרייד'ס ישראל